Vrijwilliger gezocht
Geschreven op dinsdag, 20 maart 2012

We zijn nog steeds op zoek naar een vrijwilliger die met de bus wil rijden.

Het gaat om een route met het kleine busje naar Maastricht. Om met het kleine busje te rijden heb je geen D rijbewijs nodig.

De school zal zorgen voor de medische schifting en verzekering.

Er staat een kleine vrijwilligersvergoeding tegenover.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan even contact op met de school.

Vrijwilliger gevonden
Geschreven op woensdag, 25 augustus 2010

In de loop van vorig schooljaar (2009-2010) deden we regelmatig een oproep voor een vrijwillige buschauffeur.

We zijn erg dankbaar dat we 2 vrijwilligers gevonden hebben. Valentin en Viktor zullen samen de route van Maastricht rijden.

Dringende noodoproep
Geschreven op vrijdag, 07 mei 2010

De school met de bijbel is ontstaan binnen het vrije keuze onderwijs (vrij gesubsidieerd). We willen ouders een alternatief geven binnen het Vlaamse onderwijs; een basisschool met het ‘gewone’ curriculum maar met een grote meerwaarde. De leerkrachten hebben de opdracht, naast het door het ministerie opgelegde programma, de kinderen aan de hand van de bijbel te onderwijzen over het oude en het nieuwe testament.

In de overige lessen worden deze bijbelse principes onderwezen en voorgeleefd (attitude, levenhouding) zodat ze het hele schoolgebeuren doordringen. De school leert kinderen liefde, verdraagzaamheid en vergeving daadwerkelijk als basisprincipes van het christelijk leven te beleven in hun omgang met alle medemensen, zonder onderscheid.

Om dit te kunnen realiseren, zowel voor kinderen uit de buurt als ook voor christelijke gezinnen in de omtrek,  hebben de scholen met de Bijbel altijd al gewerkt met busvervoer. Onze kinderen worden opgehaald in Tongeren, Hasselt, Diepenbeek, Veltwezelt, Vlijtingen, Maastricht,…

Waar de overheid het busvervoer voorziet voor het Gemeenschapsonderwijs en het bijzonder onderwijs, zijn wij aangewezen op eigen middelen om dit vervoer te bekostigen.

 

 

In ouderbrieven lazen jullie al dat de bussen regelmatig voor moeilijkheden zorgen; de aankoop van een nieuwe bus, grote herstellingen waar grote kosten mee gepaard gaan, een bus moeten huren,…

Vele onder jullie hebben hierop gereageerd door zelf de kinderen van en naar school te brengen. We zijn jullie hier erg dankbaar voor!! De school kan zich immers geen vierde bus veroorloven.

Maar, het probleem dat zich stelt (en wat we vorig jaar ook al aangekaart hebben) is dat de school eigenlijk geen drie bussen kan betalen.

De enige manier om dit op te lossen, is door te werken met een vrijwillige buschauffeur. (Dit maakt dat de erg hoge loonkosten en RSZ kosten wegvallen).

Kennen jullie mensen uit de buurt, uit de gemeente, uit je familie,… die een engagement op lange termijn willen aangaan (eventueel tegen een vrijwilligers vergoeding)? Ook als zij géén rijbewijs hebben maar wel bereid zijn om hun tijd in de school te investeren, mogen ze contact opnemen. We kijken dan samen met hen verder.

Ook wil ik jullie vragen om deze grote nood mee te nemen in gebed!